Šablona na rúška

Chceli by sme vám porozprávať ako vznikol nápad na šablónu k rúškam. Každý z nás si pamätá ten deň, keď nastal chaos, strach a obavy z pandémie Covid19. Ako mnohí iní, tak aj my sme siahli po výrobe vlastných rúšok. 

Samozrejme žiadne skúsenosti so šitím sme predtým nemali a tak sme začali hľadať na rôznych video kanáloch s návodmi na použitie. Tie nám pomohli začať a verte, že to neboli tieto krásne kúsky ale skôr začiatočnícke po-kusy

Rúška boli celkom fajn, no úplne celkom spokojní sme s nimi neboli. Však, čo si budeme namýšľať, nie každý máme súmernú tvár...a keďže sme my dvaja tvorivé typy, a áno, chceli sme si prácu aj zjednodušiť, tak sme si spravili akú-takú papierovú šablónu. Snažili sme sa pri tom, aby naše rúška dokonale „padli na nos“ ...ochránili nás čo najviac a najmä boli pohodlné, nerosili sa s nimi okuliare a dalo sa mať ich dlhší čas, bez toho, aby nás omínali. Po niekoľkých pokusoch sa nám podarilo vytvoriť optimálny tvar.

Papierové vzory sa však používaním rýchlo pokrčili a museli sme stále robiť nové a nové, takže nás napadlo vyrobiť niečo trvácnejšie a teda sme ich skúsili vyrobiť z dreva, aby použitie a obkreslenie bolo čo najjednoduchšie a zároveň viac krát použiteľné.

Veríme, že vám pomôžu aj vo vašej tvorivosti a ochránite tak seba a svojich najbližších.